Home Articles
Articles
Една от многото теории за очите на спортните гълъби.

                                                        Image  

Очите на спортните гълъби са тема дискутирана в продължение на поколения от гълъбовъдите. Пощенските гълъби са надарени с изключителното свойство да се ориентират бързо и да се връщат у дома от дълги разстояния и от места на които никога преди това не са били. Използвайки своите сетива за да се ориентират по звездите, слънцето, магнитното поле на земята, звуците и миризмите те намират пътя за дома. Ако приемем че гълъбите се ориентират по слънцето и по магнитните полета то тогава очите имат изключително важна роля.

  
        
Read more...
 
Трениране на спортни гълъби
www.SportPigeons.net ви представя тази статия от Ранди и Уанда Енбург описваща първите тренировки на млади спортни гълъби преди началото на състезателния сезон

Трениране на спортни гълъбиWith special thanks тo Randy & Wanda Enburg of Earlville, IL U.S.A. www.speedpigeon.com

translated and edited by www.SportPigeons.net

Със специални благодарности към  Ранди и Уанда Енбург от Ърлвил, Илинойс, САЩ www.speedpigeon.com

превод и редакция www.SportPigeons.net

 

Както може би сте отгатнали от заглавието на тази страница,  за нас не е необичайно да получаваме електронна поща относно тренирането на състезателни гълъби.

Нека приемем че имате 15 двойки състезателни гълъби и те всички снесат яйца в рамките на няколко дни. В един идеален свят това би бил млад отбор от 30 състезателни гълъба.

Тези млади състезателни гълъби ще имат  няколко общи неща:

 
Read more...
 
Метод натурал 2
Тренировки- тренировките трябва да се провеждат сутрин колкото е възможно по рано и след обед колкото е възможно по-късно.  Времето на летене зависи от физическото състояние на гълъбите. Когато птиците започнат да показват умора не трябва да се карат да летят. Обикновено в началото на седмицата птиците летят зле но постепенно става все по-добре и продължителността на тренировките се увеличава. Най-добрата тренировка е да се пускат гълъбите веднъж седмично от 30 -50 км. разстояние.

 
Read more...
 
Таблица за инбридинг.

Image

Това е математиката в инбридинга на гълъб

с неговата дъщеря и внучка

( А= мъжки гълъб и B= женски гълъб)

www.SportPigeons.net ви пожелава успешен сезон!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 
Метод натурал. 1
Това е най-старият метод, който все още се практикува от много гълъбари. И женските и мъжките гълъби се отглеждат заедно в един и същ гълъбарник. Използва се това, че гълъбите се връщат бързо за да видят женските, яйцата или малките си.

Този  метод се препоръчва за начинаещи гълъбовъди. Използват се и двата пола- мъжки и женски гълъби. Те се разделят само в периода когато си сменят перата и през зимата. Това че се разделят се прави с цел да се приеме по-лесно мъжкият от женската и обратното. От това добро приемане понякога зависи представянето на гълъбите.Как да кръстосваме гълъбите с цел подобряване на представянето им на състезание. Първо всеки мъжки се поставя в гнездото си като се дава предпочитание на гнездото от предишната година за гълъбите които са на повече от 1 година.

 
Read more...
 
<< Start < Prev 21 22 23 24 25 26 27 Next > End >>

Results 235 - 243 of 243