www.SportPigeons.net

Спортни гълъби Маратон

Състезателни гълъби

Спортни гълъби Маратон
Home Articles Отпуснатост, настръхнала перушина като симптом
Отпуснатост, настръхнала перушина като симптом
Това е по-скоро симптом, отколкото болест и може да се дължи на различни причини. В тези случаи гълъба може да страда от загуба на тегло, липса на апетит, изтощение, а също така коксидиоза, орнитоза, питакоза, гъбични проблеми, шанкър и т.н. При такъв случай се консултирайте с ветеринар.

Има и друга форма на олекване при гълъбите, която не съм виждал да е описвана, но е по-често срещана отколкото се предполага.

 

  Това е когато една на външен вид здрава птица, с добре развито тяло, на усет е лека (не стегната и твърда) и изглежда сякаш й липсва жизненост. Тя не иска да лети и когато е принудена го прави тя сякаш се свива в себе си. Често тези птици не напускат пода на гълъбарника или се борят да се върнат на пръчката си за кацане. Когато ги държи човек, те изглеждат почти безжизнени. Знам, че това се е случвало дори и на най-добрите шампиони след силно изтощение. Това може да се случи ако те участват в състезание, което е изключително тежко или те не са достатъчно подготвени за него. Такава птица страда от изтощение. Всичката й воля и физическа сила са унищожени и птицата никога не успява да се възстанови.

Друга причина за това може да е участие в състезание веднага след приключване на някакъв курс медикаменти или докато птицата се бори вътрешно с някаква незабелязана болест. Независимо от причината, това е подобно на състоянието при атлетите, които страдат от различни проблеми и никога не успяват да се възстановят напълно след като са били принудени да покажат възможности над естествения си капацитет. В името на гълъбите си следете за състояния, които могат да доведат до загуба на жизненост и не ги принуждавайте птиците си да се състезават при тяхното наличие

 
www.SportPigeons.net  ви пожелава успешен сезон !
 
< Prev   Next >