www.SportPigeons.net

Спортни гълъби Маратон

Състезателни гълъби

Спортни гълъби Маратон
Home Articles Mлечница (candida albicans)
Mлечница (candida albicans)
Това е гъбичен проблем (candida albicans), чието ниво е балансирано в нормални условия, но се разраства при стрес. Причините включват мухлясала храна, поглъщане на спори чрез изпражнения или боклук. Болестта може да се разпространява както по въздушен, така и по воден път. Тя може да засегне гърлото, дихателния тракт, размножителните органи и клоаката. По-често се среща при гнездене. Симптомите включват сиво покритие по гърлото, бяло по езика (не го бъркайте със синьо връхче на езика, което е наследствена окраска, а не симптом на болест), обща дебилитация и неправилен растеж.

  При възрастните птици се появява занижена активност, нежелание за чифтосване и отглеждане на малките, може да откажат да хранят заразените малки и да сменят гнездото си, ако е възможно.

Лечението при възрастните гълъби, е гърлото да бъде намазано със смес от воден йодин, глицерин и мед. Използвайте вещества за прочистване на водата в поилките, изгаряйте или изсушавайте влажните части от гнездата и ги дезинфектирайте. Проверявайте дали храната не е случайно с кисел вкус.

За младите птици няма лечение, което да си заслужава. В най-нежеланите случаи млечницата може да се влоши чрез вторични инфекции като аспергилоза или пситакоза. Идентифицирайте проблема по най-бързия начин и предприемете нужните действия. Проблемът не е толкова сериозен, ако бъде открит навреме

 
www.SportPigeons.net  ви пожелава успешен сезон !
 
< Prev   Next >