www.SportPigeons.net

Спортни гълъби Маратон

Състезателни гълъби

Спортни гълъби Маратон
Home Articles Mетод на вдовството 1
Mетод на вдовството 1
При този метод основно летят мъжките, но има възможност да се практикува и при женските птици. Тези мъжки живеят в изолирани клетки или гнезда, тренират се ежедневно, винаги по едно и също време. Те се отглеждат само за да се състезават. 

Метод  вдовството . За много хора запознати в гълъбовъдният спорт думата вдовство може да се разбира като метод в който летящите гълъби (женски или мъжки) летят защото  партньорът му е починал. Това не е така, този метод има името си защото мъжките и женските гълъби живеят изолирано и целта на това е да се стимулират гълъбите към бързо прибиране за да намерят своето място или да се върнат при партньора.

  При този метод в началото е трудно да се коригира поведението на гълъба, така че да разбере какво се изисква от него. Може да се лети по този метод само с мъжките ако са затворени в своите гнезда или свободно летят в гълъбарника. В първият случай можем да го правим по времето когато гълъбите имат яйца или са с малки. При вторият случай може да се прави с отворени или затворени гнезда. Използваният от повечето гълъбари е метода при който гълъбите са затворени в гнездата, тъй като по този начин е по-лесно и по-сигурно, че гълъбите ще бъдат правилно управлявани.

Как да подготвим гълъбите за вдовството: Обикновено гълъбите по този метод се кръстосват гълъбите около 15 февруари. След 10 дни те са на 1-во яйце, тогава вземам всички яйца. Минат ли повече от 14 дни след като първата женска е снесла яйца, вземам всички яйца от гълъбарника. Обикновено го правя когато мъжките са на тренировка извън гълъбарника. Тогава отново за втори път ще се появи първото яйце.но сега почти винаги женските снасят по едно и също време. След като минат още 14 дни, женските напускат и започва истинското вдовство. От сега нататък трябва да следваме методът много внимателно. Сега ще представя методът който обикновено се следва след овдовяването на женските, какво се прави всеки ден през цялата седмица, относно храненето, поенето, дневните бани, тренирането и начините да регулираш осветлението в гълъбарника.

 
www.SportPigeons.net ви пожелава успешен сезон!
 
< Prev   Next >