www.SportPigeons.net

Спортни гълъби Маратон

Състезателни гълъби

Спортни гълъби Маратон
Home Articles Метод натурал. 1
Метод натурал. 1
Това е най-старият метод, който все още се практикува от много гълъбари. И женските и мъжките гълъби се отглеждат заедно в един и същ гълъбарник. Използва се това, че гълъбите се връщат бързо за да видят женските, яйцата или малките си.

Този  метод се препоръчва за начинаещи гълъбовъди. Използват се и двата пола- мъжки и женски гълъби. Те се разделят само в периода когато си сменят перата и през зимата. Това че се разделят се прави с цел да се приеме по-лесно мъжкият от женската и обратното. От това добро приемане понякога зависи представянето на гълъбите.Как да кръстосваме гълъбите с цел подобряване на представянето им на състезание. Първо всеки мъжки се поставя в гнездото си като се дава предпочитание на гнездото от предишната година за гълъбите които са на повече от 1 година.

  Тогава се пускат женските и се оставят да летят за малко докато се отвори входа на гълъбарника. Те се приземяват и влизат колкото е възможно по-бързо за да търсят вниманието на мъжките. Тогата е време да се поставят разделителните решетки на всяко гнездо и да се оставят да гукат един на друг. По този начин нещата стават много лесно и се предотвратяват наранявания които понякога се случват когато мъжките не приемат женските. Като предпазна мярка, е добре да се разделят мъжките от женските в продължение на 2 дни. Тогава се препоръчва да се държат преградите между женските и мъжките през следващите 2 дни. Тогава се махат преградите и се наблюдава дали всичко протича според нашите желания. След като сме сигурни че гълъбите са се приели слагаме глинените гнезда предназначени за яйцата. Удобно е да се сложи малко фин пясък в купите за да се предпазят яйцата от счупване. Също може да се добави малко слама. Първото яйце обикновено се появява след 10 дни. По това време гълъбите не се пускат, тъй като мъжкият ще бъде изтощен от преследване на женската и ще бъде трудно да се поставят по места. Този първи път трябва да сме внимателни, да затворим гнездата за да се избегнат сблъсъците между мъжките поради влизане в чуждо гнездо. Гълъбите които влизат в битки обикновено стават неизползваеми по време на състезателният сезон. Гнездата трябва добре да се почистват 2 пъти дневно когато гълъбите са на тренировки.

 
www.SportPigeons.net ви пожелава успешен сезон!

 
 
< Prev   Next >