www.SportPigeons.net

Спортни гълъби Маратон

Храна за спортни гълъби

Спортни гълъби Маратон

Състезателни гълъби

Спортни гълъби Маратон

Poll

Racing pigeons sport is ...
 
Racing pigeons use for orientation
 
Home
Метод натурал 2
Тренировки- тренировките трябва да се провеждат сутрин колкото е възможно по рано и след обед колкото е възможно по-късно.  Времето на летене зависи от физическото състояние на гълъбите. Когато птиците започнат да показват умора не трябва да се карат да летят. Обикновено в началото на седмицата птиците летят зле но постепенно става все по-добре и продължителността на тренировките се увеличава. Най-добрата тренировка е да се пускат гълъбите веднъж седмично от 30 -50 км. разстояние.

  След известно време ще за бележите че докато прозорецът е затворен гълъбите ще продължават да летят и ще се приземяват когато отворите прозореца. Това е начин да ги научите да се прибират, ако викате гълъбите със свирка те ще знаят че всеки път когато отворите прозореца и свирите е време за обяд и всички ще се прибират.

За да завършите тази дресировка трябва да пускате гълъбите един по един  и свирейки да ги принуждавате да се приземят поне един или два пъти седмично. Когато гълъбите летят в ято по време на ежедневните тренировки обикновено когато са повикани всички се прибират едновременно. Големият проблем е когато гълъбът се върне от полет сам или с друг гълъб, тогава се случва често гълъбите да не искат да се приберат или се бавят твърде дълго преди това. На много гълъбовъди се случва гълъбите да се приберат навреме от състезание но да правят обиколки над гълъбарника преди да  се приберат, това се случва защото им липсва ятото с което обикновено летят през седмицата. С индивидуалните тренировки ще избегнете този проблем.

Хранене – тук няма тайни, трябва да се спазва определен метод и тогава имате големи възможности да успеете в този спорт.

Целесъобразно е да използвате 3 различни вида храни.

Първата е спортна смес, която се използва по време на състезателният сезон. Тя се състои от царевица 6 кг., пшеница 2 кг., дребен боб 2 кг., дребен грах 2 кг., сорго 1 кг., кафяв ориз 1 кг., ечемик 0.5 кг., грах 0.5 кг.

Втората смес се дава когато пристигнат гълъбите след състезание и на следващият ден сутринта. Това е балансирана диета и се състои от пшеница 2 кг., кафяв ориз 2 кг., лен 1 кг., ечемик 0.5 кг., рапица 0.25 кг.,  бяла царевица 0.1 кг., дребни семена 0.1 кг.

Трета  да се дава като десерт като основа е коноп 1 кг., рапица 0.5 кг., ечемик 1 кг.,  дребни семена 0,25 кг.,  бял ориз 0.25 кг., ряпа 0.1 кг.

Методът за хранене е следният: в неделя след като пристигнат гълъбите и след като малко си починат се дават 10 гр. от диетичната смес и топла вода смесена с мляко и мед ( 0.5 л. вода, 0.5 л. мляко, и 1 с.л. мед ) след обяд дайте 15 гр. от същата храна и за пиене 1 чаена лъжичка сол на литър. Понеделник сутринта 15 гр. от същата храна и чай , след обяд спортната смес 15 гр. на гълъб. От вторник до петък давам  давам сутринта 15 гр. и след обяд 20 гр. на всеки гълъб. В петък след обяд оставям гълъбите да ядат колкото искат. Във вторник цял ден витамин Б комплекс във водата 1 с.л. на литър вода. От сряда до петък всеки ден прибавяйте по 3 капки йод на литър вода. В четвъртък 1 с.л. мед на литър вода. В четвъртък и в петък след обяд и преди гълъбите да са пили вода можете да дадете добавки към храната. В понеделник вечер 1 час след храна им дайте капки за нос RINEX 1 капка в ноздра. Във вторник преди да пусна гълъбите давам скилидка чесън в човката на всеки гълъб.  Когато летите с метода натурал по време на състезателния сезон не се прави баня на гълъбите. Когато се появи първото яйце го сменете с пластмасово и го махнете когато гълъбите го изоставят. Удобно е двойките да не са в една и съща позиция. Тези които нямат малки винаги са в по-добра форма.

 
www.SportPigeons.net ви пожелава успешен сезон!

 
 
< Prev   Next >

Гълъбодрум

Спортни гълъби Маратон

Спортни гълъби

Спортни гълъби Маратон

One Loft Race

Спортни гълъби Маратон

Спортни гълъби Leen Boers

Спортни гълъби Маратон

Romanian Racing Pigeons

Спортни гълъби Маратон

Racing Pigeon Association

Спортни гълъби Маратон

Статии


  :: OLR Corabia Winter Race Almuсecar/Spain/- Final: 24.02.2018 Корабия зимен гълъбодрум в Испания!
  :: Int. Barcelona 2016
  :: Честита Баба Марта, спортни гълъбовъди! Това е нашият празник
  :: Безплатен транспорт на 20-21 март 2015 до Гълъбодрум Corabia FCI OLR !
  :: Полети за Маратон над 1000 км за 2015
  :: Аукцион за Маратон на Комб. Кънчо и Стилиян - Бургас - 29/12/2014
  :: Последен ден за залози в аукциона за Маратон на Иван Иванов от Каварна - 02/11/2014 - 21:00
  :: INTERNATIONAL EXTREM MARATHON TARTU ESTONIA - 26/07/2014 - 05:30
  :: Завърнати гълъби от Националният Маратон - Влодава 1 - (Полша)
  :: Освобождаване на гълъбите от Влодава 1 - (Полша) – 12:00 часа на 14.06.2014. Завърнати гълъби :
  :: Национален Маратон от Влодава 1 - (Полша) - (Wlodawa 1 - PL) – 14.06.2014
  :: Тотален аукцион с гълъбите на големият майстор на дългите разтояния - Иван Павлов от гр.София!
  :: Транспортиране на гълъбите до Гълъбодрум Корабия /Румъния/ на 16/03/2014
  :: Покана от Гълъбодрум Корабия /Румъния/ за сезон 2014
  :: 10 години Гълъбодрум Калиманци ! Покана за сезон 2014 от най-добрия гълъбодрум на Източна Европа
  :: Пет години UNIKON Champ в България! Поръчка на чипове за сезон 2014
  :: ЧЕСТИТА НОВА 2014 ГОДИНА !
  :: Последен ден за залози в аукционите за Маратон на Христо Тивчев и Комб. Кънчо и Стилиян - 10/11/2013
  :: PIPA OLIMPIAD AUCTION - 14/10/2013 - 27/10/2013
  :: Класация от Дерби Дарабани
  :: Награждаване на победителите в "Дерби-Дарабани" на ГАЛА-ФЕСТ в гр.Ген.Тошево на 06/10/2013
  :: ЗАВЪРНАТИ ГЪЛЪБИ ОТ ДЕРБИ ДАРАБАНИ
  :: ОСВОБОЖДАВАНЕ НА ГЪЛЪБИТЕ ЗА ДЕРБИ ДАРАБАНИ В 08:00 ЧАСА !