www.SportPigeons.net

Спортни гълъби Маратон

Състезателни гълъби

Спортни гълъби Маратон
Home Articles Как да запазим интереса на женските към техните мъжки практикувайки вдовството.
Как да запазим интереса на женските към техните мъжки практикувайки вдовството.
При практикуване на вдовишката система за състезание ключов момент е запазването на интереса на женските към мъжките им партньори. При по-дълго практикуване на системата е възможно женските да започнат да проявяват внимание към всеки мъжки гълъб в гълъбарника, а не към този с който са двойка.

Запазването на вниманието на женските към техните партньори винаги е било трудна задача. Тук ще представим няколко трикове и методи как може да се  постигнете това.

  Един от подходите които може да се използва е като се пускат женските навън в открит волиер без да им се дава възможност да кацат. Това им се позволява само когато мъжките са вътре. В това време прозорците на мъжките трябва да са затъмнени, така че те да не обръщат внимание на нищо ставащо извън гълъбарника. Добра идея е да се пускат мъжките сутрин и след като се приберат и закрият тогава да се пускат женските навън. Женските се държат във волиера цял ден без вода и храна, така че когато отворите гълъбарника за да влязат вътре женските много бързо ще се приберат за да пият вода и да се хранят. Важно е да се държат женските гладни!

След като женските се приберат, тяхното помещение се затваря и мъжките не знаят че женските се намират там, не ги чуват и виждат. Тогава мъжките се пускат навън за вечерната им тренировка. За да действа тази система трябва да се превърне в всекидневен режим. Ако женската не прояви нужното внимание към мъжкият когато ги събирате преди състезание може да се използва друга женска която е с подобен цвят, в тази система може да използвате 2 пъти повече женски от мъжките които състезавате.

Друг трик в тази ситуация е че при храненето на женските се използва лека смес, така че те се държат физически слаби. Ако се поддържат женските твърде тежки те ще пробват да започнат да мътят и щом това стане мъжките вече не се състазават толкова добре както преди това. Естествено борбата за територия също е добър начин да мотивирате птиците си.

Всички хора се опитват да намерят начин да използват женските си, но може би най-добрият начин да се използват възрастните женски е да се мотивират мъжките.  Ако се изгуби интригата между мъжките и женските не планирайте победа с тези състезатели, докато не се възвърнат в нужното състояние. В този 0случай може да са необходими нови партньори. Разбира се възможно е и мъжки с лоша женска също да побеждава, но обикновено това не се  случва ако конкуренцията е сериозна. Само най-мотивираните в най-добро физическо състояние, гълъби от изключително качество като атлети ще победят.

Изключително важно е да имате добри женски за да имате добри състезатели и добри разплодни животни. Когато избирате най-добрите женски и ги използвате знаете че ще увеличавате възможността да получите и най-доброто поколение. Не е задължително да се използват само млади женски, има и по-възрастни женски които продължават да произвеждат много добри млади птици. Запомнете че има само много малък процент изключителни гълъби и е добре рано да проверите какво могат птиците да направят за вас, и слабите трябва да се отстранят, това ще ви помогне да не държите птици години наред очаквайки че те ще покажат изключителни резултати. Специалните птици остаряват твърде бързо, въпреки това е възможно да имате качествено поколение дори от 12 годишни женски птици.

В заключение, вашите вдовстващи женски би трябвало да служат на целта за която са предназначени и ако са супер състезатели те също ще създават състезатели. Всяко яйце би трябвало да е важно и да изхвърлите яйце от най-добрата си женска винаги е голяма грешка. Първите яйца които женската снася винаги са по-важни от последните. При тази система мътенето се забавя при вдовстващите женски. Ако спазвате добре този или подобен на този метод е въпрос само на кратко време за да имате женски които са на 4-5 години и никога не сте състезавали тяхно поколение. Ако пробвате птиците от тези женски най-вероятно ще откриете че с всяка година имате все по-малко вдовстващи птици и все повече състезатели, които показват добри резултати.  Трудно е да се прецени кога трябва да се отстранят женските с лошо поколение и не добри резултати.  Това трябва да става рано след състезателният сезон на техните малки, селекцията се извършва според резултатите на поколението на тези женски. Ако изчакаме да ги отделим твърде късно дори най-лошите гълъби започват да изглеждат добре и скоро забравяме специфични подробности за отделните птици и селекцията става по-трудна.

 www.SportPigeons.net ви пожелава успешен сезон!
 
< Prev   Next >