www.SportPigeons.net

Спортни гълъби Маратон

Състезателни гълъби

Спортни гълъби Маратон
Home Articles Г-н Даменлиев 2006-2010 !!!
Г-н Даменлиев 2006-2010 !!!
www.SportPigeons.net

Най-голямото място за срещи на Спортните гълъбовъди в България!

The largest meeting place for racing pigeon fanciers in Bulgaria!

Г-Н ДАМЕНЛИЕВ - 01/01/2007 - 30/12/2010

Г-н Даменлиев иска сам да събира всички пари в БАСГ за да може и сам да ги разпределя! .................Tой много добре се справя със всичките събрани пари от членският внос и пръстените в БАСГ и накрая пари все няма, НО ЗА НЕГО ИМА И ТО ВСИЧКИТЕ ........ гълъбовъди, малко се замислете че този човек ни краде - СПРЕТЕ ГО !!!

#################################################################################################

Платена публикация от клуб „Полет” гр.Варна и лично от Председателя на клуба г-н Димчо Димов - 30/12/2010 !


ЧЕСТИТА КОЛЕДА, Г-Н ДАМЕНЛИЕВ И НИЕ ВИ БЛАГОДАРИМ ЗА ПОРЕДНИЯТ КОЛЕДЕН И НОВОГОДИШЕН ПОДАРЪК КОИТО ВИЕ НИ ПОДНЕСАХТЕ!

                          
Димчо Димов - Председател              Илиан Даменлиев - Председател
на КГСГ "ПОЛЕТ" гр.Варна               на Управителният Съвет  на БАСГ

Поводът за тази наша платена публикация е поредната грешка, която Вие г-н Даменлиев правите като Председател на Управителният съвет на БАСГ!

Повечето гълъбовъди в нашата страна след 01/01/2011 година ще изпаднат пред дилемата дали да унищожат всичките
си млади гълъбчета или да ги оставят без пръстени. Вие какъв съвет ще им дадете, г-н Даменлиев след като пръстените за 2011 година, които вие сте поръчали очаквате да пристигнат след 10 Януари?....(от Тайван най-вероятно). Или може би като колегите Влади & Цеци от София да си купят пръстени от съседна Гърция?(гърците защо могат да имат, а ние все още не?). А после какво ще првят Влади & Цеци ако им се наложи да извадят някой много добър гълъб от тези с гръцките пръстени на Олимпиада например?.....ЧАШАТА ПРЕЛЯ, Г-Н ДАМЕНЛИЕВ!!!

Ето какво гласи последната обява в сайта на БАСГ:
„Пръстени 2011 год. - поради независещи от нас причини, пръстените ще закъснеят с една седмица и ще бъдат раздавани на 08 - 09.01.11 год.”-.....А от кого друг да зависи, г-н Даменлиев като не от Вас? Може би някой друг е виновен за това, че Вие не сте ги поръчали навреме и където трябва? Така се случи и миналата година, отново нямахме пръстени преди Нова година.
Всяка година под Ваше ръководство, г-н Даменлиев сме се опасявали,че пръстените отново няма да пристигнат „навреме”, а те винаги закъсняват. ЗАЩО? Г-н Димитър Здравков от Марково възнамерява да Ви предложи за рекорд в Книгата на Гинес за това, че за последните три години два пъти закъснявате с доставката. Не може ли както нормалните държави да си ги поръчаме навреме и да ги получим до 24.декември? Може разбира се, но ако не ги поръчвате Вие! Ние всички знаем защо се получава така, защото ползвате парите на БАСГ до последният момент за лични нужди (най-вероятно отдаване под наем, зареждане на медикаменти и системи за отчитане на резултатите от състезания с гълъби и други подобни). Смятаме, че парите на БАСГ следва да бъдат държани в открита за целта на името на асоциацията банкова сметка, с която да имат право да се разпореждат поне трима души, определени от всички колеги в България. Движението по сметката следва да бъде публично достояние във всеки един момент на официалния сайт на БАСГ
(например чрез публикуване на извлечения от банковата сметка, така че всеки гълъбовъд да знае винаги с какви пари радзполага нашата организация). Незнайно защо до сега Вие „Вършихте някаква работа в БАСГ без пари” и ние ви разбираме, но се оказва, че всичко което правите е само във Ваш интерес.
Защо след като видяхте че пръстените, които поръчахте миналата година от Тайван от червени в края на Август бяха бяло-розови вие отново и тази година ги поръчахте там? Тази година сини ли ще бъдат?...Ако да, можем вече да отгатнем какви ще са в края на август, те ще са бяло-зелени, а тези от 2010 вече ще са чисто бели!!!

Какво стана с качествените и легитимни пръстени, г-н Даменлиев, които отговаряха на всички изисквания, а публикуваните глупости още стоят в сайта на Асоциацията. Всички се убедихме колко са качествени, вижте статията и сами преценете за какво качество става въпрос.
важно > ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ЛЕГИТИМНОСТА НА ПРЪСТЕНИТЕ ИЗПОЛЗВАНИ В БЪЛГАРИЯ !!!
Миналата година накарахте гълъбовъдите да си поръчат пръстени с отвор за чип. Това добре, но защо не обяснихте предварително, че в тези отвори могат да влизат само тайванските чипове на тайванската под австрийски покрив система
BENZING, на която Вие сте официален представител за България? Тези комбинирани пръстени стават разбира се и за чипове на други системи, но не уточнихте, че патента за този модел малки чипове е на същият този тайвански производител (КОЙТО ПРОИЗВЕЖДА БЕНЗИНГ И БЯЛО-РОЗОВИТЕ ПРЪСТЕНИ ЗА 2010 ГОДИНА!). Другите системи, които са на Българският пазар трябва да си поръчат чипове в Тайван (защото патента за този вид чипове е техен), като с тези чипове работата на другите системи става по несигурна. Освен това, комбинираните пъстени които поръчахте за миналата година трябваше да имат към тях имитация на чип който да е поставен в отвора за да не се запълва, а после да може да се поставят малките чипове по лесно. Вие ги поръчахте без този изкуствен пълнител поради две причини: първата за да си спестите още малко пари и второ за да принудите гълъбовъдите да си поръчат от Вашите малки чипове!
Има други пръстени, г-н Даменлиев и Вие много добре знаете, които се произвеждат в ЕВРОПА от
HASPESLAGH Belgium, много по качествени (всички знаем колко качествени и надежни са тези пръстени), но кой знае защо Вие не желаете да поръчвате от там. Тези пръстени също имат комбиниран вариант - пръстен и чип в едно, но разликата е, че за тези комбипръстени всяка система може да си произвежда сама чипове, а не да си ги поръчва в Тайван! Малките чипове за този модел комбипръстени произведени от HASPESLAGH Belgium са със същите възможности както и старите чипове, които се поставяха на другият крак на гълъба.Това е така защото големината на самият чип, който е вътре се запазва, а при тайванските малки чипчета е намален почти наполовина, за да може да се побере в отвора. Това намаляване на големината на чипа се отразява върху работата на системите като много гълъбовъди в Белгия, ползвали тайванския вариант са имали проблеми през 2009 година с отчитането на гълъбите и през 2010 са били принудени да си поставят до Тайванския комби пръстен, обикновен чип за по голяма сигурност!...Много добри комби-Тайвански пръстени, няма що!
И още нещо, г-н Даменлиев, ако бяхте поръчали пръстените за тази година в Европа, а не в Азия нямаше да имате проблеми на митницата както сега защото, и България, и Белгия са членки на Европейският съюз, а Тайван, НЕ!

Носят се слухове, че сте подписали 5
(пет) годишен договор с тайванският производител на пръстени и БАСГ е задължена да поръчва само от там. Това вярно ли е? А какво ще стане ако от следващата година вие, г-н Даменлиев, не заемате никаква длъжност в БАСГ и гълъбовъдите в България искат да си поръчат пръстени от HASPESLAGH Belgium? Да ви отговорим ли предварително? Вие, г-н Даменлиев, ще трябва да платите от джоба си цялата неустойка по договора, защото както винаги не сте се допитали до никого дали ние БЪЛГАРИТЕ искаме да ползваме  пръстени произведени в Тайван!
Сега по другите проблеми в БАСГ където вие, г-н Даменлиев, сте главен герой.

Всички проблеми, които има за решаване си ги решавате сам.

За всяко едно плащане, което правите вземате решение сам, без да се консултирате с другите членова на асоциацията, а едновременно с това пред всички твърдите, че това е общо решение, с което злепоставяте останалите членове на управителния съвет. Подкрепата на Цецо от София, която демонстрирате е лъжа. Когато има някъкъв проблем като този с пръсъстените например Вие, г-н Даменлиев, не вдигате телефона на всеки(само на определени Ваши хора) докато отмине „пожара” и така най-лесно решавате проблема! Миналата година например когато се разбра предварително какви менте-пръстени сте поръчали в Тайван се скрихте за близо месец(не вдигахте телефоните почти на никой) и след месец към края на януари написахте статията
„ ОТНОСНО ЛЕГИТИМНОСТА НА ПРЪСТЕНИТЕ” и така решихте проблема. Тази година какво ще измислите? Нови тестове ли ще правите? ЗАЩО НЕ ВДИГАТЕ ТЕЛЕФОНА на нашият Претседател Димчо Димов и да му обясните какъв е проблема? Ако се сещете той ви подкрепи при избирането ви на поста който заемате до сега!
Вие, г-н Даменлиев, правите каквото си искате и манипулирате гълъбовъдите в България.

Защо когато всички искаха да има събрание на следващата сутрин след Националната изложба през миналата година в нашият град Варна, Вие г-н Даменлиев, избягахте още вечерта като излъгахте всички присъстващи гълъбовъди че ще пътувате извън страната?...Защо ли? Ние обаче знаем защо - защото ви атакувахме за много проблеми, за които вие сте виновен и щяхте да „изхвърчите” от заеманият от вас „ЦАРСКИ” пост!? ЗАЩО ИЗЛЪГАХТЕ че ще има купи за Първият Организиран от БАСГ полет на маратон от Шопрон и след това не изпълнихте обещанието си? Пари ли ви липсваха? Тогава излъгахте че ще насрочите събрание, на което да присъстват представители на всички клубове. А какво се случи......правите каквото си искате и хората си мълчат защото на никой не му се занимава с Вашата нагла личност, но краят на това наближава!

Защо в края на миналата година без да е информиран почти никой клуб (нашият клуб беше в информационно затъмнение) си насрочихте тайно събрание някъде около гр.Лом, на което присъстваха само определени хора избрани от Вас? Защо на това събрание премахнахте членове от управителният съвет на БАСГ, които не Ви бяха удобни (за да можете по лесно да манипулирате гълъбовъдите в България), без тези членове на бъдат уведомени и поканени на тази ваша „ТАЙНА СБИРКА”? Колегата Димитър Здравков от Марково, въпреки че преди време ви е помогнал да изобличите измамниците от клуб Асеновград и многократно е посещавал Асеновград, за да установи нередностите е освободен от управителния съвет на Вашата „тайна сбирка” без дори да му е дадена възможност да присъства?! Това е оригиналът на писмото на Димитър Здравков, което е било подготвено за Вас
, г-н Даменлиев.
НЯМА НИКАКВА ПРОЗРАЧНОСТ И ОТЧЕТ НА ИЗРАЗХОДВАНИТЕ ПАРИ В БАСГ!!!

Поръчвате по евтини пръстени в Тайван за да останат повече пари в БАСГ......... или във нечий джоб?
Защо не направите отчет за всичките изминали години под Ваше ръководство и да го публикувате на сайта на БАСГ?

За 2006, 2007, 2008 и 2009 година докато никой не знаеше, че пръстените се произвеждат в Тайван, а Вие ги представяхте като холандски произведени от „
MEGA Sistem”, на която тогава вие бяхте представител. „MEGA Sistem”, г-н Даменлиев, НЕ ПРОИЗВЕЖДА ПРЪСТЕНИ, а Вие отново излъгахте! Цените на пръстените обаче бяха холански, а не тайвански! Къде обаче отиде разликата в цената?
Вие, г-н Даменлиев, непрекъснато спекулирате, с поста който заемате!

Връзките с Гълъбовъдната общност в България Ви позволяват по-лесно да разпространявате продуктите за гълъби, които предлагате! А за системата
BENZING, на която Вие сте официален представител за България вече всеки знае (на дълго и на широко само това обяснявате и залъгвате гълъбовъдите), че е единствената в света, която може да прави директна класация след полет. ДА АМА НЕ! Това е така само защото Вие сте човекът, от който зависи коя система да прави директна класация и коя НЕ! И други системи могат да правят директна класация (и това е доказано в цял свят), само че трябва някой да го инсталира в програмата за изчисление на БАСГ.Както Вие сте поръчали да направят за BENZING ще се направи и за другите системи! Все пак това се поръчва и плаща на програмиста от БАСГ и трябва на всички да им е по лесно.
Защо всяка година говорим едно, а правим друго?

Защо и тази година имаше клубове, които не си публикуваха класациите в Интернет навреме, а накрая пак им зачетохте резултатите за Асовата класация?

Защо на вашият клуб от Несебър последно публикувахте Асовите класации?

Защо Националните Асови класации бяха публикувани само седмица преди награждаването? Това редно ли? Дразните, г-н Даменлиев, Гълъбовъдната Общност в България и вече никой не ви уважава!

Защо поръчвате МИНИАТЮРНИ КУПИ за Национално награждаване? Купите трябва да са възможно най-големи, за да си личат че са престижни! Ние много добре знаем, че го правите с цел лично облагодетелстване, г-н Даменлиев!

Това са една малка част от проблемите, които Вие създавате, г-н Даменлиев, като Председател на Управителният Съвет на БАСГ! Можем и още ваши глупости да публикуваме, но и това ви стига.

От името на нашият клуб КГСГ”ПОЛЕТ” гр.Варна Ви благодарим за Предоставените 4000 лева за направата на нов Транспортьор, но не забравяйте, че тази идея за подпомагане на клубовете не беше Ваша, а на Цецо от гр.София! Ако зависеше от Вас, г-н Даменлиев, пари нямаше да се дават на никой и те пак нямаше да стигнат („нормално е” те да  потъват незнайно къде, в нечий бездънен джоб).

И накрая понеже идва Нова година, ние от КГСГ”ПОЛЕТ” гр.Варна искаме да ви подарим НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ПОДАРЪК, КОИТО СТЕ ПОЛУЧАВАЛИ НЯКОГА!

КГСГ”ПОЛЕТ ГР.ВАРНА ИСКА НАСРОЧВАНЕ НА СПЕШНО СЪБРАНИЕ ЗА ИЗБОР НА НОВ УПРАВИТЕЛЕН СЪВЕТ НА БАСГ!

А ВИЕ, Г-Н ДАМЕНЛИЕВ, СЛЕДВА ДА БЪДЕТЕ НАКАЗАН ЗА СРОК ОТ 20 ГОДИНИ ДА НЕ ВЗЕМАТЕ УЧАСТИЕ В УПРАВЛЕНИЕТО И ОРГАНИЗАЦИЯТА НА МЕРОПРИЯТИЯ СВЪРЗАНИ С ГЪЛЪБОВЪДНИЯТ СПОРТ В БЪЛГАРИЯ!!!

 

ЧЕСТИТА НОВА 2011 ГОДИНА, Г-Н ДАМЕНЛИЕВ!

30/12/2010

гр.Варна

 

КГСГ”ПОЛЕТ” гр.Варна с Председател:Димчо Димов

 

 
< Prev   Next >