www.SportPigeons.net

Спортни гълъби Маратон

Състезателни гълъби

Спортни гълъби Маратон
Home Articles Орнитозата ли е заразната болест от която най-често боледуват гълъбите
Орнитозата ли е заразната болест от която най-често боледуват гълъбите
Тази болест се причинява от хламидии, и от нея наистина най-често боледуват дома6ните гълъби. Източник на заразата са болните пойни и декоративни птици. Болните гълъби чрез изпражненията и с носните течения, особено при пръхтене, разсейват причинителя, който се приема от другите здрави птици. По-често боледуват и са по-слабо устойчиви младите гълъби и пиленцата, при които и смъртността е най-голяма. Скритият период на болестта продължава от 5 до 14 дни. При острата форма, която засяга най-често младите гълъби, се наблюдават настръхналост на перушината, диария, отказване от храна и възпаление на въздушните торбички. Не са редки случаите и на парализи на крайниците. Понякога гълъбите измират за 1-2 дни и не всички признаци на заболяването може да се проявят и да бъдат забелязани от гълъбовъда. При възрастните птици боледуването най-често продължава дълго време (хронична форма) без видими клинични признаци. Те обаче са най-опасни, тъй като са носители и отделители на заразата и предават болестта на гълъбчетата, а при тях смъртността е много висока. След като е доказано, че гълъбите боледуват от орнитоза, всички болни и съмнителни птици се унищожават, а останалите се лекуват с антибиотици. След оздравяване те стават устойчиви на повторно заразяване.

 

За лечение на тази болест се препоръчва лечение с ДОР НОВ.

 

ДОР НОВ - водоразтворим прах за ветеринарномедицинска употреба.

 

Състав:

Oxytetracycline hydrochloride 60 000 mg

Neomycine sulphate 50 000 mg

Vitamin A 5 000 000 IU

Vitamin D3 500 000 IU

Vitamin E 700 IU

Vitamin K3 1 000 mg

Vitamin B1 650 mg

Vitamin B2 2 500 mg

Vitamin B3 13 000 mg

Vitamin B5 5 000 mg

Vitamin B6 1 000 mg

Vitamin B4 100 mg

Vitamin B12 2.5 mg

Vitamin C 30 000 mg

Excipients ad 1000 g

 

Показания: Дор Нов представлява благоприятно съчетание на два антибиотика и богата гама есенциални витамини, коригиращи функционирането на организма. Компонентите на продукта са балансирани по такъв начин, че след вътрешната употреба на Дор Нов се възстановява нормалния физиологичен баланс в животинския организъм.

 

Окситетрациклинът е антибиотик от тетрациклиновата група, влияещ бактериостатично в оптимални концентрации. Окситетрациклинът има много широк антимикробен спектър. Той е активен срещу стафилококи, стрептококи, коринебактерии, актиномицети, листерии, пастьорели, бруцели, лептоспири и повечето представители на сем. Enterobacteriaceae (салмонели, шигели, йерсинии, клебсиели, някои протеуси и др.), а също и спрямо борелии, лептоспири, микоплазми, рикетсии и хламидиофили, Erysipelothrix rhusiopathiae, Francisella tularensis, Hemophilus spp. и Campylobacter spp.

 

Неомицинът е аминогликозиден антибиотик, който действа бързо бактерицидно в логаритмичната и стационарната фаза от развитието на микроорганизмите. Той повлиява предимно Грам-отрицателни аеробни видове и най-вече ентеробактерии (салмонели, колибактерии, клебсиели, протеуси), а също бруцели и хемофилуси. Притежава полезен ефект и спрямо някои Грам-положителни микроорганизми в т.ч. устойчиви спрямо други антибиотици стафилококи, стрептококи, листерии и някои актиномицети.

 

Продуктът се употребява при птици профилактично и лечебно срещу: хронична респираторна болест, ентерити, холера, инфекциозен синовит, салмонелоза, тиф-пулороза, лептоспироза и стрес. При свине се прилага при: салмонелоза, паратиф, лептоспироза, ентерити, хронични инфекции и стрес.

 

Прицелни животни: Прасета и птици.

Дозировка и начин на приложение: Профилактично: 50 г/100 л вода, в продължение на 3-5 дни; Лечебно: 100 г/100 л вода, в продължение на 5-7 дни.

Карентен период: 0 дни.

Режим на отпускане: По лекарско предписание!

Опаковка: Пакети от трипластно алуминиево фолио от 500 и 20г.

Съхранение: На сухо и хладно място, защитено от пряка слънчева светлина.

Срок на годност: Една години от датата на производство.

Притежател на сертификата: МАГИКА 2000 ООД

 
www.SportPigeons.net  ви пожелава успешен сезон !
 
< Prev   Next >